Rodzaje i właściwości herbat

Herbata to napój, który Polacy uwielbiają i piją przy niemal każdej okazji. Najpopularniejszym u nas rodzajem jest herbata czarna. Zawarte w niej flawonoidy pomagają spowolnić procesy starzenia. Ponadto, jej spożywanie jest pomocne przy redukcji tkanki tłuszczowej oraz umożliwia lepsze trawienie, korzystnie działając na układ pokarmowy.

Inne zdrowe herbaty

Szczególnie w Azji popularna jest herbata zielona. Dzięki temu, że nie jest poddawana procesom fermentacji zachowuje dużo więcej wartości zdrowotnych. Korzystnie wpływa na nasze samopoczucie oraz chroni przed chorobami serca. Mówi się, że to właśnie jej Azjaci zawdzięczają swoją długowieczność.

Istnieje także herbata czerwona. Posiada bardzo intensywny smak, a dzięki długiej fermentacji jest uważana za bardzo skuteczny spalacz tłuszczu.
Każdą z nich można nabyć na https://www.baczewskisklep.pl/.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 × 3 =