Food trucki to specjalnie zaprojektowane samochody, które zostały dostosowane do serwowania i sprzedawania żywności. W dzisiejszych czasach, gdy coraz chętniej i częściej stołujemy się na mieście jest to także bardzo dobry pomysł na biznes. Aby miał on szansę na powodzenie, należy zadbać o właściwe wyposażenie pojazdu. Jakie meble są potrzebne do rozpoczęcia działalności?
W food trucku musi znaleźć się szafka przeznaczona do przechowywania odzieży personelu oraz druga, w której znajdować się będą środki czystości potrzebne do bieżącej dezynfekcji. Należy koniecznie o tym pamiętać, gdyż jest to jeden z wymogów bezpieczeństwa i higieny pracy, a jego nieprzestrzeganie wiąże się z dotkliwymi konsekwencjami. Bardzo ważna jest odpowiednia ilość blatów, które posłużą jako przestrzeń do przygotowywania potraw. Na niektórych z nich można ustawić urządzenia, takie jak gofrownica, wyciskarka do owoców czy toster. Nie wolno również zapominać o szafce pod zlew, bez którego żaden food truck nie mógłby sprawnie funkcjonować, a także o lodówce.
Pracownikom food trucka niezbędna będzie lada. To na niej można umieścić terminal płatniczy, kasę fiskalną, słoik służący do zbierania napiwków czy inne przydatne przedmioty. Świetnie sprawdzi się także jako przestrzeń, na której zaprezentujemy ulotki o charakterze promocyjnym. Wybierając meble warto sięgać po te wykonane z wysokiej jakości materiałów, które stanowią rozsądną inwestycję i będą dobrze znosiły proces intensywnej eksploatacji. Takie oferuje m.in. BMgrupa.